KONYA-YUNAK’LI PROF.DR OSMAN DEMİRHAN'IN BİLİMSEL ÇALIŞMASI “Robert G. Edwards Prize Paper Award” ÖDÜLÜ’NE ADAY GÖSTERİLDİ


Yaptığı Bilimsel buluşlarla Türkiye'de ve Dünya'nın farklı yerlerinde birçok ödül kazanan ve Türkiye'nin önemli bilim adamları arasında yer alan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Konya-Yunaklı Prof. Dr. Osman Demirhan son olarak "Robert G. Edwards Prize Paper Award" ödülüne aday gösterildi.

Prof. Dr. Osman Demirhan, kendiliğinden tekrarlayan bebek düşük öyküsü olan 1510 çiftler de /aileler de; düşüklerin genetik nedenlerini araştıran 15 yıllık bilimsel çalışması, uluslararası en iyi dört orijinal bilimsel çalışmadan biri oldu ve her yıl verilen 2010 yılı Nobel Tıp Ödülü alan bilim insanın adına verilen "Robert G. Edwards Prize Paper Award" ödülüne aday gösterildi.

Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan " Kuşkusuz ki "Robert G. Edwards Prize Paper Award" Ödülü insanlığa katkı sağlamış çalışmaların ödüllendirildiği ülkeler için de büyük anlam taşıyor. Bu bağlamda Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve hemşehrimiz Prof. Dr. Osman Demirhan son olarak 'Yılın Temel Kanser Araştırmacısı Ödülü'ne layık görülmüştü. Moleküler Kanser Araştırma Derneği (MOKAD) tarafından 2002 yılından bu yana ulusal ve uluslararası ölçekte temel kanser araştırma toplantıları kapsamında verilen ödüllerden biri ÇÜ'den aslen Konya Yunak'lı olan Prof. Dr. Osman Demirhandı. Böylesine önemli ve anlamlı bir ödüle aday gösterilen Prof. Dr. Osman Demirhan ile ne kadar övünmemiz gerektiği ortada. Bu sebeple daha önce de kanser tedavisi ile alakalı ödüller almış olan ve yıllarını dünyaya ve insanlığa faydalı olmak için harcamış 1958 Konya / Yunak doğumlu Prof. Dr. Demirhan'ın "Robert G. Edwards Prize Paper Award" Ödülüne aday gösterilmesi büyük bir gurur ve ayrı bir onurdur.. İnşallah ilçemizden ve ülkemizden daha fazla bilim insanları çıkar ve dünyaya faydalı çalışmalar ile adımızı duyurmaya devam ederiz.

Dünya'nın en prestijli ödülleri arasında yer alan "Robert G. Edwards Prize Paper Award" Ödülüne aday gösterilen Bilim Adamı Prof. Dr. Osman Demirhan 'ın doğduğu Konya'nın Yunak ilçesinde büyük sevinç yaşanıyor Ödüle aday gösterilen Prof. Dr. Osman Demirhan'ın memleketi Yunak'taki hemşehrileri ve yakınları büyük bir sevinç yaşıyor. Yunaklı vatandaşlar, hemşehrileri Prof. Dr. Osman Demirhan'ın aday gösterildiğini duyduklarında büyük bir sevinç ve gurur yaşadıklarını ifade ettiler. Prof. Dr. Osman Demirhan'ın dünyanın sevineceği bir haber ve buluşla adını duyurduğunu, bu sayede Türkiye ve Yunak'ı tanıttığını kaydeden Yunaklı hemşerileri, özellikle Yunak'lı olmasının kendilerini çok sevindirdiğini, Demirhan ile gurur duyduklarını belirterek, "Başarılarının devamını diliyoruz. Onu bu ödülü alırken de görmeyi çok isterdik. Çok güzel bir ödül ve insanlığa hizmettir. Sayın Demirhan, bizleri gerçekten gururlandırdı. Bu bileğinin hakkıyla elde edilmiş bir başarıdır. Yunak'tan ciddi insanların çıkmış olmasını bir kez daha canlı olarak göstermiş oldu. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, gerçekten insanlık için bu kadar emek sarf eden, hayatını bu çalışmalara adamış bir insanla, aynı topraklarda doğmuş ve büyümüş olmak, bizleri gururlandırıyor." İfadelerine yer verdi.
        "Robert G. Edwards Prize Paper Award" Ödülü'ne Aday gösterilen Prof. Dr. Osman Demirhan ise ' Bu mutlu günümüzde Yunak halkı sevinçleri ile bizlere destek oldular.Başta aile yakınlarım olmak üzere , eş , dost , arkadaş ve tüm hemşerilerimize canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.Onların böyle yakınlık ve ilgi göstermesi bizlere güç ve moral oluyor.Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum '' dedi.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar