Çocuklarda göz muayenesi oldukça önemlidir.


Op. Dr. Nermin Ali; "Çocuklarda göz muayenesi oldukça önemlidir."

Konya Göz Hastanesi doktorlarından Op.. Nermin Ali, "Çocuklarda göz ve göz hastalıkları muayenesi oldukça önemlidir. Ailelerinin bu konuda çok dikkatli ve hassas olmaları gerekir" dedi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı  Op.Dr Nermin Ali "Çocuklarda göz muayenesi oldukça önemlidir. Özellikle göz kayması, göz tembelliği ve erken teşhis edilip tedavi edilmesi gereken bazı göz hastalıkları ancak ve ancak zamanında yaptırılacak göz muayeneleriyle tespit edilebilir

Bu hastalıklar çocukların hayatı boyu az görmesine, derslerinde, spor aktivitelerinde ve hayatlarının birçok alanında başarısız olmasına sebep olabilir. Bazen anne-baba, bazen de dikkatli bir öğretmen aracığıyla başvuran çocukların çoğunda gerekli gözlük veya kapama tedavisi sayesinde özellikle göz tembelliğinin önüne geçilebilir.

Hiçbir şikâyet olmasa dahi göz muayenesi için ideal zaman bebeklerde 6. ay, çocuklarda 3 yaştır. Ayrıca okula başlamadan önce ve okul hayatı süresince her yıl göz muayenesinden geçirilmesi önerilir.

Bunun dışında eğer çocuk bir gözünü kısıyor ve kapatıyorsa, gözbebeği siyah yerine beyaz görünüyorsa, cisimleri gözüne yakın tutuyorsa, yürürken sürekli sağa sola çarpıyorsa, gözü içe veya dışa doğru kayıyorsa, başını yana eğerek bakıyorsa mutlaka bir göz doktoruna gösterilmelidir.

Anne ve babalara çocuklarının göz ve göz hastalıkları konusunda hassas olmalarını öneriyoruz." Dedi

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar