Dersimiz Hasta Memnuniyeti


​Mevlana Üniversitesi 1. Sınıf Tıp Öğrencileri "Beyaz Önlük" giyerek doktorluk yolunda ilk adımı attı

DERSİMİZ HASTA MEMNUNİYETİ

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından bu yıl 4. sü düzenlenen "Beyaz Önlük Giyme Töreni" büyük bir coşkuyla yapıldı. Her yıl 1. sınıftaki Tıp öğrencileriyle geleneksel olarak düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Tankut Yalçınöz ve Dekan Prof. Dr. Süleyman Özen öğrencilere, bilgi ve teknolojinin yanında hastaya gösterilen yakınlık konusunda hassas olunması gerektiği vurgusu yaptı.  

 

Mevlana Üniversitesi Hekimoğlu Salonunda yapılan törene Rektör Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özen, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Müzik dinletisiyle başlayan törende açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Süleyman Özen yaptı. Hekimliğe giden uzun ve yorucu yolda, beyaz önlüğün kıymetli olduğunu vurgulayan Özen, "Hiçbir zaman mekanik, sadece gelişmiş cihazlara dayalı, rakamlara boğulmuş bir tababet uygulaması ile kendinizi kısıtlamayınız. Hastadan, hastalığına dair sadece konuşarak ve sorular yönelterek bile bazı ipuçları alabilirsiniz. Zaman kısıtlı olsa bile bütün sistemleri içeren iyi bir muayene yine hatırı sayılır bilgiler verecektir. Bu hastaya daha doğrusu insana verdiğimiz değer gereğidir. 21. Yüzyılın gereklerine göre yetişmeniz adına bizler her türlü araç-gereç teknik cihazlar eğitim için ne gerekiyorsa sizlere sunmak için çalışıyoruz. Bununla beraber tıp mesleği ustalardan öğrenilen bir zanaat olma özelliğini bu kadar teknolojik gelişmeye rağmen kaybetmedi. Temel eğitiminin ardından tecrübelerini sizlerle hasta başında paylaşacak iyi klinisyenlerle, sizleri bu yıldan itibaren buluşturmak en önemli gayretimiz olacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.

Hastaya yaklaşımla örnek olun

Yapılan programla öğrenci ve öğretim üyesinin daha heyecanlı bir yıla başlayacaklarını dile getiren Rektör Tankut Yalçınöz ise, öğrencilere doktorun şefkatli ve hastaya yakın olması gerektiğini söyledi. Sadece bilgi ile değil hastaya ve insanlara yaklaşımla da örnek hekimler olunmasını tavsiye eden Rektör Yalçınöz, kendi elleriyle öğrencilerin önlüklerini giydirdi. Programın sonunda öğrencilere ve velilere yemek verildi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar