Mevlana Üniversitesinde Tıp Bayramı Kutlandı


​Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programı bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin müzik dinletisi ile başlayan ekinlikte ilk sözü alan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özen, "Fakültemizde 68 öğretim elemanına ulaştık. İnşaatı tamamlanan yeni hastane binası yakında hizmete girecek. Yeni hastane binasının yanına Tıp Bilimleri Eğitim (Morfoloji) binasının yapılması için çalışmalar başlamıştır. Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitimlerini her yıl daha iyi imkânlarla vermeye çalışıyoruz" dedi.


 ABD'de staj fırsatı


"Tıp Fakültemizde okuyan 333 öğrencimize her türlü desteği kararlılıkla vermeye devam edeceğiz" diyen Rektör Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, "Tıp Fakültesi öğrencilerimiz, uzmanlıklarını sadece Türkiye'de değil yurt dışında da yapabilir. Bu amaçla öğrencilerimize yurt dışı tecrübesi kazandırma adına bu yıl 5 kişiyi ABD'ye göndereceğiz. Önümüzdeki yıllarda bu rakam daha da artacak." şeklinde sözlerini tamamladı. Duayen hekimlerden Prof. Dr. İbrahim Erkul ise öğrenci ve akademisyenlerle tecrübelerini paylaştı. Doktorların beyaz önlük giymelerinin nedeninin temizliği yansıtmasından kaynaklandığını dile getiren Erkul, insanlığa daha iyi hizmet için tüm öğrencilerin akademik hayata giriş yapmalarını önerdi.


Yurt dışında sağlık taraması yapıyoruz


Etkinliğe davet edilen Aile Hekimi Dr. Mesut Karaaslan, "Yurt dışında sağlık taraması yapıyoruz" dedi. Türk doktorlarının yurt dışında sağlık hizmetinden mahrum kalan ülkelere gittiklerini ve tecrübelerini paylaştıklarını söyleyen Mesut Karaaslan, Liberya'da Türk hekimlerin yapmış oldukları sağlık taramasından görüntüler paylaştı. Karaaslan, "HIV, hepatit ve sıtmanın sıradan hastalıklar olduğu bir bölgeye uzman hekimler olarak gidip, sağlık taramaları gerçekleştirdik. Bu mutluluğa paha biçilemez" dedi. Cübbe giyme töreninden sonra öğrencilerin hazırladıkları slaytlar katılımcılar ile paylaşıldı. Sınıflarında dereceye giren öğrencilere kitap hediye edildi.


Kum Sanatı gösterisi yapıldı


Kum sanatçısı Oğuz Kızıklı'nın gösterisi büyük alkış aldı. Oğuz Kızıklı'ya, programa katılanlara Fakültemiz logolu özel hazırlanmış kartlara hat sanatıyla ismini yazdırarak hediye ettik. 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar