6 ay ömrün kaldı dediler 2 yıldır yaşıyor


​6 ay ömrün kaldı dediler 2 yıldır yaşıyor


Konya'da gittiği özel hastanede beynindeki ur nedeniyle 6 aylık ömrünün kaldığı belirtilen 60 yaşındaki Mustafa Kemal Ünlü, Selçuk Üniversitesi Tıp Tıp Fakültesi Nöroşirürji Ana Bilim Dalı Yrd. Doç.Dr.Hülagü Kaptan, tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. 2 yıldır normal hayatına devam eden Ünlü, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.


6 aylık ömrün kaldı dediler


3 yıl önce şiddetli baş ağrısı şikayeti ile başvurduğu özel hastanede beyninde kötü huylu ur tespit edilen Mustafa Kemal Ünlü'ye doktorlar ameliyat olması gerektiğini söyleyip 6 aylık ömrünün kaldığını belirtti. Maddi imkanları yerinde olmayan Ünlü ameliyatını olamadı. Bunun üzerine Selçuk Üniversitesi Tıp Tıp Fakültesi'ne giden Ünlü'ye Nöroşirürji Ana Bilim Dalı Doç.Dr.Hülagü Kaptan, ameliyatı yapabileceğini belirtti. Başarılı geçen 2 ameliyatın ardından sağılığına kavuşan Ünlü, özel hastanedeki doktorların 6 ay ömrü kaldığını söylemesine rağmen 2 yıldır hayatta olduğunu söyledi. 


Şiddetli baş ağrısı ile başladı


Şiddetli baş ağrısı şikayeti ile hastaneye müracaat ettiğini anlatan Ünlü, şunları söyledi:

''Hastalığım şiddetli bir baş ağrısı ile başladı. Tahminimce 15 gün kadar sürdü. İlk önce aile hekimine başvurdum. Fakat herhangi bir netice alamadım. Daha sonra gitmiş olduğum özel bir hastanede beyin tomografisini çektirdim. Beynimde ur olduğu belirlendi. Ancak maddi gücüm yetmediği için tedavi olamadan ayrılmak zorunda kaldım. Daha sonra Doç. Dr Hülagi Kaptan'ın yapmış olduğu müdahale sonrası beynimde ki ur alındı ve şimdi de rahatladım.''


Cevriye ünlü (59)


Eşinin sık görülen baş ağrılarından dolayı doktora gitmek zorunda kaldığını anlatan Cevriye Ünlü de ''Yapılan muayeneler sonucunda beyinde tümör oluştuğu tespit edildi. Ancak özel hastane olması sebebiyle ve bizimde maddi imkansızlıklar olmasından dolayı tedavi olamadık. Daha sonra başvurduğumuz devlet hastanesinde tedavisi görüldü ve sağlığına kavuştu. Daha önce yapılan muayeneler sonucunda eşime altı aylık ömrü olduğu söylenildi. Fakat sağ olsun doktorların yapmış olduğu müdahaleler sonucunda sağlık durumu iyileşti.'' dedi.


Hastanın durumu iyi


Nöroşirürji Ana Bilim Dalı Doç.Dr.Hülagü Kaptan, da hastasında beyin tümörü tespit edildiğini söyledi. Kaplan, ''Teşhis konulduktan sonra en kısa zamanda hastayı nasıl müdahale edebiliriz dedik. Yapılan teşhisler sonucu ameliyata alındı. Ancak bu tür ameliyatlardan sonra hastanın felç kalabilmesi veya konuşma bozuklukları olabilir. Ama hastamızda böyle bir durum yaşamadık. Yapılan ilk cerrahi müdahalenin ardından hastanın durumu iyi oldu. Daha sonra yapılan kemoterapi sonucu durumu iyileşti. Ancak daha sonra hastamız tekrar geldiğinde beynindeki tümörün büyüdüğünü fark ettik. Yapılan ikinci ameliyatın ardından tekrardan hızlı bir iyileşme oldu. Biçilen altı aylık ömürden sonra tam üç yıl geçti ve hatamızın durumu gayet iyi .'' diye konuştu.


ZEKİ DURSUN-KONYA

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar