Aileler, annenin sağlığı ile varlık bulabilir


​Selçuklu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği "Sağlıklı Ailede Anne" konulu konferans gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odasında düzenlenen  konferansa Ak Parti Konya Milletvekili Dr.Hüsniye Erdoğan,  İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Gökhan Darılmaz, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, sağlık idarecileri ve çoğunluğu annelerden oluşan vatandaşlar katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Saliha Acar, Annenin çocuğun dünyaya açılan penceresi olduğunu belirterek, "Anne, ailenin temel taşı, aile ise toplumu oluşturan en önemli faktördür. Bir toplumun maddi ve manevi yönden gelişmesini istiyorsak annelerimizin beden ve ruh sağlığına öncelik vermemiz gerekmektedir" dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsniye Erdoğan ise, Millet olarak bilinçli ailelerde yetişen çocuklara ihtiyacımızın olduğunu vurgulayarak, "İmanımızı, öz değerlerimizi, kültür ve ahlakımızı muhafaza etmeliyiz. El ele, gönül gönüle vererek, çocuklarımızı yetiştirirken atalarımızın hatıralarını, güzel örf ve adetlerimizi nakış nakış işlemeliyiz. Bu nedenle sağlıklı aile faktörü çok önemli, iletişim kurabilen, çatışma ve çözme yöntemlerini kullanabilen, sorumluluk paylaşımını sağlıklı bir şekilde yapabilen, bireysel farklılıklara saygı gösteren ailelerimizin önemi aşikârdır" şeklinde konuştu.

Ailelerin annenin sağlığı ile varlık bulabileceğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci de, "Dinimizde ve kültürümüzde anne sevgisinin önemi tartışılmaz. Ahkaf suresinin 15. Ayetinde, 'Biz insana anne babasına güzel davranmasını önerdik. Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu' şeklinde geçiyor. Ayetlerde bile ortaya konulduğuna göre gebelik ve doğum süreci zahmetli bir süreç. Bu nedenle annelerimizin haklarını ödememiz mümkün değil. Annelerimizin varlığı sayesinde aile bir okula dönüşüyor, çocuklarımızın ilk eğitimini veren öğretmenler, anne ve babalardır. Anne-Çocuk ilişkisinin, sosyal, ruhsal ve fiziksel manada konuşmak üzere bu konferansı düzenledik" ifadelerini kullandı.

Konferansta katılımcılar Doç Dr. Yavuz Selvi, 'Kadının ruh sağlığı', Doç.Dr. Aşina Güleraslan Özdengül, 'Aile içi iletişim ve kadın', Dr. Sema Keser Güler, 'Akılcı ilaç Kullanımı' ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Yasemin Fındık, 'Annenin çocuk üzerindeki davranışı ve tepkileri' konularında konuştular.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar