ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI


​Türkiye'de ilk olan yapımı Karatay Belediyesi'nce tamamlanan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi düzenlene törenle hizmete açıldı.

Birçok davetlinin katılımıyla başlayan törende ilk olarak söz alan Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, ülkemizde yaşlı nüfusunun giderek artmakta olduğunu belirterek buna paralel olarak yaşlılarda görülen hastalıklardan Alzheimer hastalığı da gün geçtikçe artmakta olduğunu söyledi. Kuruluş amaçlarının önemine değine Güney, sivil toplum kuruluşu, üniversite ve belediye işbirliğiyle gerçekleştirilmiş olan bu projenin 3 işleve ev sahipliği yapacağını sözlerine ekleyerek desteklerinden dolayı Karatay Belediyesi'ne teşekkür etti. Ardından söz alan Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Alzheimer hastalığının giderek artmakta olduğunu ifade ederek bu hastalığın 40 yaşlarda görülmeye başlandığını söyledi. Sürekli bakım gerektiren Alzheimer hastaları için böyle bir tesis yapmakla geleceğe yatırım yapıldığını dile getiren Kulasızoğlu emeği geçenlere teşekkür etti.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz ise konuşmasında gerçekleştirilen eserin üniversite bünyesinde Türkiye'nin ilk Alzheimer merkezi olduğunu belirterek bu tür merkezlerin ülke geneline yayılması gerektiğini söyledi ve Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinin hayırlı olmasını diledi. AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ise konuşmasında sosyal belediyecilik anlamında Karatay Belediyesi'nin güzel ve faydalı bir tesisi Konya'ya kazandırdığını belirterek bir yandan belediyelerimiz diğer yandan hükümetimiz sağlık alanında yatırım yapmaktadırlar dedi.

Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli 166 günde tamamlanan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi binasının 1500 m² kapalı alanda kurulduğunu söyledi. Merkezde Necmettin Erbakan Üniversitesinin desteğiyle hastalara eğitim verileceğini de ifade eden Hançerli, Karatay Belediyesi'nin kendi rutin işlerinin yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlara da destek verdiğini kaydetti. Sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığının altını çizen Başkan Hançerli, kazandırılan Şehir hastanesinin Karatay'a değer katacağını sözlerine ekleyerek Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'nin hayırlı olmasını diledi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise konuşmasında üniversitelerin eğitim, öğretim ve araştırmanın yanı sıra toplumun sorunlarına çözüm üretme ve bu konularda sosyal projelere destek verme görevini de yürüttüğünü dile getirerek böyle bir projenin gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Son olarak söz alan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise sağlık alanında önemli projenin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AK Partili olmayan belediyelerin en ufak işlerle dahi övündüğünü belirten Babaoğlu, AK Parti belediyelerinin ise Sosyokültürel alanda çıtayı yükselttiklerini daha da büyük projelere imza attıklarını kaydetti. Ortaklaşa bir çalışmayla ortaya güzel bir hizmetin çıkmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Mehmet Babaoğlu, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar