ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ HASTALARA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR


Yapımı Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezini; Vali Yakup Canbolat'ın eşi Ayşegül Canpolat, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Muzaffer Şeker'in eşi Nurten Şeker, Karatay Kaymakamı A.Selim Parlar'ın eşi Meryem Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin eşi Neriman Hançerli, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Avşar ve Kadın Meclisi üyeleri ziyaret etti.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Avşar yapımı Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen merkezin çok büyük bir sosyal ihtiyaca cevap verdiğini dile getirdi. Avşar, Alzheimer hastalığı hakkında toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın artması, hastaların ve hasta yakınlarının daha konforlu bir hayat sürmesi için Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'nin çok önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Hasta yakınlarının yaşadığı zorluklara da değinen Aynur Avşar, Karatay Belediyesi olarak hastaların ve hasta yakınlarının yanında olmak için elimizden gelen desteği ve yardımı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Avşar gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Alzheimer Yönetim Kurulu Üyelerine ve çalışanlarına teşekkür etti. Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı ve Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Güney ise Alzheimer hastalarına güzel ve modern bir ortamda hizmet verdiklerini söyleyerek; yapılan çalışmalarla Alzheimer hastalarının yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını söyledi.

Prof.Dr. Güney Karatay Belediyesi'nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek; Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'ne Karatay Belediyesi tarafından tahsis edilen minibüsün hastaların evlerinden alınması ve tekrar evlerine bırakılması için kullanıldığını söyledi. Hastaların ve hasta yakınlarının servis uygulamasından büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayan Prof.Dr. Güney, Türkiye'de ilk olan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'ni hayata geçiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye ve onun şahsında tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar