NEÜ ve ASÜ Tıp Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Birlikte Giydi


Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi (MTF) ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesinde bu yıl eğitime başlayan öğrenciler için beyaz önlük töreni düzenlendi.

Program Ukrayna'da düzenlenen "3. Uluslararası Çocuk Hastalar Resim Yarışmasında dereceye giren 32 eserin yer aldığı serginin açılmasıyla başladı. Yarışmada üçüncü olan Meram Tıp Fakültesinde tedavi gören Ümmü Gülsüm Topçu'nun eseri sergiyi gezenlerin büyük beğenisini topladı.

Daha sonra törene geçildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev: "Beyaz önlük güzelliği, arılığı, duruluğu, temizliği, dürüstlüğü temsil etmektedir. Hekimlerde beyaz önlük giymek bir onurdur. O onuru bizim çocuklarımız bugün sırtlarına alacakları, yiyecekleri önlükle yeniden takınmış olacaklardır. Sabırlı olmaları gerektiğini yine burada tekrar ediyorum. Bir sanat ve zanaat öğrenecekleri için hekimlik usta ve çırak meselesi olduğu için lütfen hocalarımıza ve yolda kıdemce sizden büyük olanlara saygıda kusur etmeyin." dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesine Öğrencilerimizi Kabul Ettiği İçin Teşekkür Ederim

ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan konuşmasının başında NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve MTF Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev'e ASÜ Tıp Fakültesine bu yıl başlayan öğrencileri kabul ettikleri ve eğitim sorumluluklarını üzerlerine aldıkları için teşekkür etti. Özkan: "MTF öğretim üyelerine ASÜ öğrencilerini kendi çocuklarınızdan ayırmayacağınızı ve onlara her türlü kolaylığı sağlayacağınızı bildiğim için teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler hekimlik büyük bir sorumluluk isteyen bir meslektir. Hekimlik mesleğini yapabilmek için insanı ve mesleğinizi sevmek zorundasınız." dedi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin göreve geldiklerinde Aksaray'ın üç tane kızıl elması olduğunu belirterek "Olmazsa olmaz dediklerimizden bir tanesi havalimanı, birisi demiryolunun Aksaray'dan geçmesi, üçüncüsü de Tıp Fakültesiydi. Esasında şu an beyaz önlük giyme töreni yaptığımızı öğrenciler Aksaray'ın bir kızıl elmasıdır. Onun için sorumluluğunuz çok fazla... Aksaray'a döndüğünüzde sizi Sadece bir tıp fakültesi öğrencisi olarak karşılamayacaklar, göremeyecekler... Sorumluluğunuz gerçekten çok büyük ve ağır..." dedi.

 

 

Meram Tıp Fakültesi ASÜ'ye Yol Gösterici Olacak

ASÜ Tıp Fakültesinin eğitim için gerekli hazırlıkları yapıncaya kadar öğrencilerinin başka bir fakültede eğitim görmesine karar verildiğini ve bu eğitim kurumunun da daha kıdemli, kadrosunun daha yetkin olması hasebiyle; NEÜ Meram Tıp Fakültesi olduğunu kaydeden Şahin: "Şu an 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında beraberce eğitim öğretime başlamış olduk. Bu beyaz önlüğü gururla, onurla öğrenci olarak taşıdıktan sonra mesleğe atıldıklarında karşılarına gelen bizlerin yani esasında annelerimizin, babalarımızın, kardeşlerinizin, kızlarınızın her şeyden önce bir insan olduğunu hiç unutmayın..." dedi.

Zor Olduğu Kadar Kutsal Bir Meslek

Kürsüye son olarak NEÜ rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker geldi. Ailelerin meşakkatle bin bir güçlükle yetiştirdikleri gençleri emanet aldıklarını kendilerinin de üzerine düşen bu emaneti bir kardeşlik hukuku içerisinde yerine getirerek öğrencileri mezun edeceklerini söyleyen Rektör Şeker, "Zorlu süreç diye hep tanımlıyoruz. Kutsal görevin kendi içerisinde belirgin bir felsefesi, ahlakı, hukuku, ekonomisi elbette var. Bu gençler burada mesleki sorumluluk alacaklar. Sevgiye şefkate desteğe onların ihtiyacı var. Biz bunun bir kısmını versek de ailenin yerine tutamayız. O yüzden anneler ve babalar olarak aileler olarak çocuklarımızı desteklemeye gayret edelim. Allah kolaylıklar versin zor bir meslek, zor bir meslek olduğu kadar kutsal bir meslek..."dedi.

Hekimin Yaygınlaşmasıyla Beraber Sorumluluğu da Artıyor

Türkiye'nin planlaması içerisinde tıp fakültelerinin yaygınlaşmaması konusunda bir kararlılığın olduğunu ama bunu Türkiye'nin gelişen ekonomisi, gelişen siyasi konjonktürü gelişen imkânlarının zorladığını kaydeden Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: "Her yere neredeyse tıp fakültesi açıldı. Bu tıp fakültesi rekabetini de peşi sıra getiriyor. Hekimin yaygınlaşmasıyla beraber sorumluluğu da artıyor. Bunların kendi içerisinde bir dengesi var. Biz Aksaray'ın kendi ayakları üzerinde durasıya kadar, nitelikli hekim yetiştirebilmesini sağlayıncaya kadar, kendilerine destek verme taahhüdünde bulunduk. Bu anlamda mutluyuz, gururluyuz karşılıklı işbirliğinin devamını diliyorum."

Açılış konuşmalarının ardından 31'i ASÜ Tıp Fakültesi öğrencisi olmak üzere 258 öğrenciye beyaz önlükleri hocaları tarafından törenle giydirildi.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar