Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezleri ve Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Merkezleri ile Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.


İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet KOÇ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr.Kerim YEŞİLDAĞ ile Meram, Karatay, Selçuklu, Akşehir, Ereğli, Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlükleri bünyesinde hizmet veren Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Merkezlerimizin (Merkez 1 Nolu, Akşehir, Beyşehir, Ereğli) sorumlu hekimlerinin,  Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinin (KETEM) sorumlu hekimlerinin ve  Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi (ÜSEM) personellerinin katılımı ile değerlendirme sunumu gerçekleştirildi.

Toplantıda, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezlerimizin verdikleri hizmetler, personel durumları, fiziki şartları ve ihtiyaçları değerlendirildi.  İlimizde Birinci Basamak Sağlık Kuruluşlarında hizmet veren tüm hekim ve yardımcı sağlık personellerinin Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi tarafından 5 modül olarak verilen Üreme Sağlığı Eğitimini tamamlamaları için gerekli planlamalar yapıldı. Ana çocuk sağlığı ve üreme sağlığı hizmetlerinin yanında gerek halk eğitimi gerekse hizmet içi eğitim veren Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezlerimizin daha iyi fiziki şartlarda hizmet sunabilmesi için karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

İkinci toplantıda "Erken teşhis hayat kurtarır!" prensibiyle yola çıkarak meme, serviks (rahimağzı) ve kolorektal (kalınbağırsak) kanserler ile ilgili tarama programları yürüten Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinin faaliyetleri ile ilgili sunum yapıldı. Daha sonra toplumun kanser ve kanserde erken teşhis ile taramanın önemi hakkındaki farkındalığını eğitim yoluyla artırmak, erken yakalanabilir kanserlerde erken teşhis ve toplum tabanlı tarama faaliyetlerini yürütmek ve ilimizde  kanser kontrolünde etkin rol almak için yapılacaklar ve hedefler masaya yatırıldı.
           

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç yaptığı konuşmada, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerimiz en önemli amaçları toplumda kanser konusunda farkındalık yaratmak, yüz yüze eğitimlerle kişileri korunma yöntemleri, tarama programları hakkında bilgilendirerek kanserden korunmayı ve taramaları gerçekleştirildiğini vurguladı ve böylece vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürerek ileriki yıllarda kansere yakalanma risklerinin azaldığını söyledi. Halkımızın ÜCRETSİZ Kanser Taramalarını Aile Hekimlerinde ve KETEM'lerde yaptırabileceklerini belirtti.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar