Hastanelerimizi Elbirliği İle Zirveye Taşıyoruz


Sağlık Bakanlığı Bebek Dostu Hastane Ulusal Değerlendirme Ekibi 'Emzirmenin Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında ilimize gelerek çeşitli sağlık tesislerinde incelemelerde bulundular. Konya'da bebek dostu hastane unvanı taşımayan Özel Medicana Hastanesi ve Özel Akademi Meram Hastanesi'ni ziyaret eden ekip üyeleri mevcut iki özel hastanenin de gerekli kriterleri yerine getirdiğini rapor ederek 'Bebek Dostu Hastane' unvanı alması görüşüyle Sağlık Bakanlığı Anne Sütü Üst Komitesine sunulmasına onay verdiler.

Daha önceki yıllarda 'Bebek Dostu Hastane' unvanı almaya hak kazanmış olan Akşehir Devlet Hastanesi ve Özel Medova Hastaneleri'nin yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde de değerlendirmelerde bulunan Ulusal Değerlendirme Ekibi bu iki hastanenin de 'Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi' olarak unvan alması gerektiğine karar verdiler. Ayrıca yeniden değerlendirilen Özel Farabi Hastanesi, Özel Büyükşehir Hastanesi ve Özel Konya Hospital'ında unvanlarını korudukları belirtildi.

Konya'nın Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında yürütülen çalışmalarda önemli bir konumda bulunduğunu ifade eden Sağlık Bakanlığı Bebek Dostu Hastane Ulusal Değerlendirme Ekibi Başkanı Dr. Semra Gümüş, hastaneleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 10 adım kuralına göre değerlendirerek puanlandırma yaptıklarını vurguladı.

Sağlık Bakanlığı Bebek Dostu Hastane Ulusal Değerlendirme Ekip Başkanı Dr. Semra Gümüş ve ekip üyeleri, değerlendirilen 7 hastanenin idarecileri ile İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda bir araya gelen Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da yaptıkları çalışmalar nedeni ile ulusal değerlendirme ekibine teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak kamu, özel ve üniversite hastanelerine eşit mesafede olduklarını belirterek konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'da " Altın Bebek Dostu İl unvanı bulunan bir şehir olduğumuz için yapılan bu değerlendirmeler bizim için büyük önem arz ediyordu. Yapılan değerlendirme ve incelemeler neticesinde Altın Bebek Dostu İl' unvanımızı devam ettiriyor olmaktan dolayı memnunuz" dedi.

Konya sağlığı adına özel ve üniversite hastanelerinin yapmış olduğu çalışmalardan da bahseden Prof. Dr. Koç, "Konya olarak hedeflerimiz çok yüksek, ülkemizin sağlığında Konya'mızın bir marka olmasını hayal ediyor ve bu hedef doğrultusunda kamu, özel ve üniversite olarak birlikte çalışıyoruz. 2018 yılı içerisinde Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz 'Anne Dostu Hastane' unvanı almaya hak kazanan kendi kulvarındaki ilk hastane olmayı başarmıştı, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de şu anda aynı yolda ilerliyor. İnşallah şehrimizde hizmet sunan tüm hastanelerimizdeki kalite standartlarını Konya adına el birliği ile zirveye taşımak istiyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.



Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar