Mobil Sağlık Ekipleri 32 Bin Hastaya Ulaştı


İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanlarımız Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Başkanları ile İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda bir araya geldiler. İstatistikî veriler eşliğinde TSM'lerin 2018 yılı genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantı da mobil sağlık hizmetleri sunan ekiplere de sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere mobil sağlık çantaları dağıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, sorunları daha detaylı bir şekilde istişare edebilme adına bu tür toplantıları daha özellikli bir hale getirdiklerini söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü'nün 1,5 yıl içinde tekli yapıya adaptasyon ve icraatlar açısından ciddi mesafeler kat ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, "45 ayrı 1.basamak sağlık yatırımı projemiz şu anda merkez ve ilçelerimizde devam etmektedir. İlçelerimize önemli sağlık eserleri kazandırma adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah görev dönemimiz sonunda bu yatırımların pek çoğu tamamlanacak ve bu dönemin imzası olarak hatırlanacaktır" dedi.

Sağlık hizmetine ulaşımın zor olduğu belde, köy ve en ücra noktalarda koruyucu sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğini ve etkinliğini sağlamak amacıyla 'Mobil Sağlık Hizmetleri' uygulamasının hayata geçirildiğini hatırlatan Prof. Dr. Koç, "Mobil Sağlık Hizmetlerimiz 1 ebe, 1 hemşire ve 1 şoförden oluşan ekiple vatandaşlarımızın evlerine ziyaretler gerçekleştirerek gebe ve çocuk izlemleri, sağlık eğitimlerinin verilmesi, pansuman, enjeksiyon, tansiyon ve şeker takibi gibi kronik hastalıların takibini yapmakta ve evde yatağa bağımlı hastalarımıza sağlık hizmetleri sunmaktadır" dedi.

 İl Sağlık Müdürlüğü olarak 24 tane Mobil Sağlık Hizmeti veren ekip kurduklarını belirten Prof. Dr. Koç, "Ekiplerimizin sağlık hizmetlerini daha nitelikli sunabilmeleri ve standardizasyonu sağlamak için Bakanlığımızın ilgili mevzuatında belirttiği tıbbi malzemeler standart hale getirilerek mobil çanta oluşturulmuştur. Çanta içerisinde sağlık hizmeti sunumunda ihtiyaç duyulan asgari malzemeler ( Tansiyon aleti, entübasyon seti, bebek tartısı, ateş ölçer, şeker ölçüm cihazı, oksijen tüpü, pansuman ve sütur malzemeleri gibi ) konularak, mobil ekiplerimize teslim edilmiştir" dedi. 2018 yılında Mobil Sağlık Hizmeti sunan ekiplerin 352 köye ziyaret gerçekleştirdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Koç, yapılan bu ziyaretler sonucunda 32 bin 654 hastaya ulaşıldığını da sözlerine ekledi.

 

 

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar