İnsanları ‘Korkutarak’ Sağlık Haberi Yazılmamalı !

Sağlık Haberi Böyle Yazılmamalı ! Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yazar Erkan Doğan, sağlık haberleri içerik ve başlıklarının okuyucuları korkutacak ifadeler taşımaması gerektiğini söyledi. Doğan, Türk Oftalmoloji Derneği’nin servis ettiği, “Kışın artan ev kazaları çocukları kör bırakıyor” haberine dikkat çekerek, “Böyle bir haber başlığını kabul etmiyoruz” dedi. 

Ebeveynleri korkutacak bir başlık içeren Türk Oftalmoloji Derneği Bülteni
Gazeteci Yazar Erkan Doğan, sağlık haberlerinin yazımı konusunda uyarılarıda bulundu.

İşte O Haber

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte evde meydana gelebilecek ev kazalarında hem yetişkinlerde hem de çocuklarda göz yaralanmalarının dikkat çekici bir şekilde arttığını açıkladı.  Türk Oftalmoloji Derneği Oküler Travma ve Medikolegal Oftalmoloji Birimi Başkanı Prof. Dr. Züleyha Yalnız Akkaya, pandemi döneminde evde meydana gelen kazalarda 4 yaş altı çocukların göz yaralanmalarına en çok maruz kalanlar olduğunu ve kalıcı görme kayıpları yaşandığını belirtti.

BSHA Genel Yayın Yönetmeni Erkan Dogan, “Kışın artan ev kazaları çocukları kör bırakıyor” başlığına tepki gösterdi.

 Ev kazaları kör bırakıyor

Dünyadaki gibi ülkemizde de travmaların yüzde 41’inin ev kazalarında meydana geldiğini ve sıklıkla çocuklarda görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Züleyha Yalnız Akkaya, “En çok yüzde 32’lik oranla künt cisim travmaları, daha sonra da yüzde 14 ile cam, makas, bıçak kesici cisim yaralanmaları şeklinde oluşmaktadır. Yaralanmaların yüzde 70 oranında ön segment yani gözün saydam kısmının yaralanması şeklinde meydana geliyor. Okullarda yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte çocuklarımız 2 haftayı evde geçirecek. Soğuk havanın hakim olduğu bu dönemde çocuklarımız zamanlarının büyük bölümünü evde geçireceğini ve sebeple ev kazalarına karşı dikkatli olmamız gerekiyor” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 




Kaynak: BSHA Haber Bülteni

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar