Bozkır Meslek Yüksekokulunda"Akıllı İlaç Kullanımı ve Sağlıklı Beslenme" eğitimi verildi.


Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulunda Uzman Eczacı Kadir Güven tarafından okul öğrencilerine "Akıllı İlaç Kullanımı ve Sağlıklı Beslenme" konferans düzenlendi.

Konferansta açıklamalarda bulunan Uzman Eczacı Güven "Akılcı ilaç Kullanımı, kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre; uygun ilacı, uygun süre ve dozda, en düşük fiyata ve kolayca sağlayabilmeleri olarak tanımlayabiliriz.  Söz konusu bu tanım ilk defa 1985 yılında Nairobi'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Akılcı ilaç kullanımı (AİK) ilaç kullanırken doğruları uygulamak ve bilinçli olmayı gerekmektedir.

Sağlıklı beslenme ise en temel anlamıyla tüm makro ve mikro besin ögelerini kişinin ihtiyaç duyduğu miktarlarda içeren, aynı zamanda bireyin ihtiyaç duyduğu enerji miktarını tam olarak karşılayan, ideal kilonun korunması için uygun olan beslenme türüdür.

Biz gençler olarak Sağlıklı Beslenmeye dikkat edip, gerektiğinde ve Akılcı ilaç kullanımına uyarsak sağlıklı bir yaşam sürebiliriz" dedi.

Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu Okul Müdürü Dr. Ahmet Toprak, Müdür Yardımcısı Hasan Tutumlu ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar