KAMBURLUĞUNDAN BİR AMELİYATLA KURTULDU


​Mevlana Üniversitesi Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gölen, 68 yaşındaki kambur hastasını tek ameliyatla sağlığına kavuşturdu.

 Konya'da yaşayan Halime Can, merdivenden düştü. Omurgası kırıldı. Doktor doktor, hastane hastane dolaştı. Ameliyat oldu, 25 gün hastanede yattı. Ancak hastalığından kurtulamadı. En son Mevlana Üniversitesi Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gölen ile tanıştı. Durumunu anlattı. "Doktorunun yeniden ameliyat olmanız gerekir" sözünü dinledi ve yeniden bıçak altına yattı. Tek ameliyatta omurga eğriliği düzeltilen hasta, ameliyattan bir gün sonra ayağa kalkıp yürümeye başladı. Yüksek felç riski nedeniyle pek çok hekimin kaçındığı omurga eğriliği ameliyatlarında isimlerini duyuran Gölen ve ekibinin uyguladığı teknik,kamburluğu bulunan hastalara umut oldu.

Günlerce sandalyede uyudum

"İlk ameliyat olduğumda 25 gün hastanede yattım. Yanımdaki hastalar bile yatarken ben sandalyede uyuyordum" diyen 68 yaşındaki Halim Can, "Mekke'de merdivenlerden düştüm, Mustafa Gölen hocaya ameliyat olana kadar bir daha ayağa kalkamadım. Sakat kalmıştım. Birçok doktora gittim. Ameliyatımın zor olduğunu söylediler. Bir hastane de ameliyat oldum. 25 gün hastanede kaldım. Ne yatabiliyor ne de ayağa kalkabiliyordum. Hastanede tüm hastalar yatabilirken ben sadece oturabiliyordum. En son Mustafa Gölen doktora geldim ve iyileştim. Kendisinden Allah razı olsun" dedi.


Ne yatabiliyor ne de kalkabiliyordu

Hastasının kendisine geldiğinde yatamadığını, yürüyemediğini ve doğrulamadığını sadece oturabildiğini söyleyen Mevlana Üniversitesi Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gölen, "Bizde yaptığımız tetkiklerde omurgasında bir kırık olduğunu bu yüzden öne doğru bir eğilmenin gerçekleştiğini gördük. Hastamıza bir cerrahi operasyon planladık. Ameliyatta belin arka kısımına vida dediğimiz aparatlar koyarak omurgasını sabitledik. Hastayı düz bir pozisyonda ayakta durur hale getirdik" diye konuştu.


Kambur hastalara umut oldu

Hastanın omurgasının kırılmasında en büyük etkenin kemik erimesi olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gölen sözlerini şöyle noktaladı: "Yaşın ilerlemesiyle birlikte omurgada tahribat artıyor ve düşme gibi durumlarda kırılabiliyor. Hastanemiz bünyesinde Halime Teyze gibi halk arasında kamburluk diye ifade edilen omurganın zedelenmesi, kırılması gibi durumlarda hastalara rahatlıkla müdahale edebiliyoruz. Hastalara bu tip durumlarda teknolojik ilerlemeler sayesin de çok da korkulacak bir durum olmadığını söyleyebilirim. 1-2 günlük hastane sürecinden sonra evlerine rahatlıkla yürüyerek taburcu  olabilmektedirler."  

-- 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar