ACİL TIP UZMANLARIYLA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI


Konya İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen programda, Acil Tıp Uzmanlarının istek ve sorunları masaya yatırıldı.

Konya İl Sağlık Müdürümüz Prof.Dr. Mehmet Koç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof.Dr. Kadir Durgut , Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Tarık Acar ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin'in  katıldığı programa Uzm.Dr. Tarık Acar'ın sunumuyla başlandı.

Acil Sağlık Hizmetlerinin, hastane öncesi ve hastane içi olarak ikiye ayrıldığını belirten Uzm.Dr. Tarık Acar, toplantının konusunun ise hastane içi acil sağlık hizmetleri olduğunu hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin ise her ay ASKOM toplantılarında değerlendirildiğini söyledi. Uzm.Dr. Acar sunum öncesi yaptığı kısa konuşmada, Acil servisi tanımladı. Acar, 'Acil sağlık hizmetleri neden önemli doğru ve zamanında yapılan tıbbi müdahalede hayat kurtarmak, en küçük bir gecikmeyse telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olabilmektedir. Acil servis bazı vatandaşlarımıza göre poliklinik, bazılarına göre ise umut kapısıdır. Çoğu zamanda, ne çalışanın ne de hizmet alanın memnun olmadığı bir yerdir.'dedi.

Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Tarık Acar daha sonra 2017-18 İl ve İlçe Kamu Hastaneleri Acil hizmet verileri rakamlarla anlatıldı.

 Kamu hastanelerinin acil hizmetlerde Numune hastanesinin hizmete açılmasıyla birlikte şehrin büyük oranda yükünü aldığını ifade eden İl Sağlık Müdürümüz Prof. Mehmet Koç, özellikle Meram Tıp Fakültesinin taşınma sürecinde de hizmetin aksamaması için gösterdikleri fedakarlıktan dolayı bütün acil tıp uzmanlarına ve çalışanlara teşekkür etti.  Beyhekim Devlet Hastanesi acil servisinin yapılan tadilatlarla tıbbi açıdan daha rahat hizmet etme imkanına kavuştuğunu, Dr.Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesindeki acil servis genişletme çalışmalarının da Ekim ayı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Konuşmalar sonrası program interaktif soru-cevap, öneri ve dileklerin ifade edilmesiyle devam etti.

Acil Tıp Uzmanlarının sorunları, görüşleri ve istekleri, en üst seviyede değerlendirilirken, Acil servislerin hastanelerimizin kalbi olduğunun altı çizildi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar