‘İlk Adım Ebe –Gebe Okulu’ Projesi Ödüllendirildi


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta ve İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan 'İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi' meyvelerini vermeye başladı. Sezaryen oranlarını düşürmek ve normal doğum sayısını artırabilmek hedefi ile ortaya konulan proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 900 anne adayının doğuma hazırlık eğitimlerinden hiçbir ücret ödemeden faydalandığı açıklandı. 

İzmir'de yapılan ve Uluslararası katılımla gerçekleştirilen 3. 'Ulusal Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği' kongresinde 'İlk Adım Ebe-Gebe Okulu' projesinin istatistikî verileri ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Engin Dinç tarafından gerçekleştirilen sunumun, 176 sözlü sunum arasından 2'ncilik ödülü almaya hak kazandığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, projenin son derece başarılı bir şekilde devam ettiğini ve 2018 yılı hedeflerine ulaşıldığını söyledi.

Ebe-Gebe Okulu projesi ile 4'ü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmak üzere, 17 ebe, 1 hemşire, 1 fizyoterapist, 2 psikolog ve 2 sosyolog sağlık çalışanının 6 aylık bir zaman dilimi içerisinde eğitim alarak gebelere eğitim vermeye başladığının altını çizen Prof. Dr. Koç, daha güzel bir geleceğe imza atmak için projenin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Koç, "Eğitimler sayesinde özellikle doğum kaygısı yaşayan anne adaylarımız bu korkularından kurtuluyorlar. Bunun yanı sıra eğitimler sonucunda değişim gösteren ve bilinçlenen gebelerimizin durumu ailelerine de çok olumlu yansıyor" dedi.

Proje kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'nda son derece nezih ve modern bir ortamda "Ebe-Gebe Okulu" açıldığını da vurgulayan Prof. Dr. Koç, "Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızda, Eğitim ve Araştırma ile Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizde 'Ebe-Gebe Okulu' eğitimlerimiz devam etmektedir. Yapılan bu eğitimler sonucunda alınan geri bildirimler anne adaylarımızın 'keşkesiz' bir doğum süreci geçirdiklerini bizlere göstermektedir" dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar