110 Kiloluk Hastaya Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı


​Mevlana Üniversitesi Hastanesi Üroloji AD Başkanı Doç. Dr. M. Okan İstanbulluoğlu ve ekibi 5 yılda 3 kez ameliyat olan ancak böbrek ağrılarından kurtulamayan 110 kiloluk, Mehmet Ali Güngör'ü kapalı ameliyatla sağlığına kavuşturdu.

Konya'nın Üçhüyük beldesinde, emekli olarak yaşayan Mehmet Ali Güngör, 5 yıl önce çok şiddetli böbrek ağrıları yaşamaya başlayınca çeşitli hastanelere giderek tedavi olmak istedi. Gittiği 3 hastanede de idrar kanalı taşı teşhisi konulmasına rağmen aşırı kiloları ve idrar kanalının kıvrık olması sebebiyle ameliyatları başarısız oldu. Şikâyetlerinin artmasıyla Mevlana Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniğine başvuran hasta sonunda aradığı şifayı buldu.

Kapalı yöntemle taşı lazerle kırdık

Güngör'ün muayenesini yapan Üroloji AD Başkanı Doç. Dr. M. Okan İstanbulluoğlu, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Buldu ve Asistan Dr. Ramazan İnan ameliyatı yapma kararı aldı. "Sırttan böbreğe takılan tüple önce böbrek rahatlatıldı" diyen Doç. Dr. M. Okan İstanbulluoğlu, "1,5 ay sonra idrar kanalından endoskopik olarak böbreğe girilerek üst idrar kanalındaki taş lazerle kırıldı. Ameliyat belden aşağı uyuşturularak yapıldı. Hastamızın kiloları bize olumsuz bir durum oluşturmadı. Kendisini 1 gün hastanede misafir edip ertesi gün taburcu ettik" diye konuştu.

Ağrılarımdan kurtuldum

Son 5 yılda 3 kez ameliyat olan ancak ağrılarından kurtulamayan 65 yaşındaki Mehmet Ali Güngör, "Doktorum M. Okan İstanbulluoğlu beni muayene etti ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bende kendisine 5 yılda üç kez ameliyat olduğumu doktorların aşırı kilolarımdan dolayı ameliyatların başarısız olduğunu söyledi. Bir kez daha yapılacak ameliyatın başarılı geçeceğinden ümidimin olmadığını söyledim. Doktorum beni ikna etti. Ameliyatım çok rahat geçti. Uyutulmadığım için doktorumla konuşarak ameliyat oldum. Çok şükür ağrılarım yok ve taburcu oluyorum. Keşke daha önce buraya gelseydim" dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar